Sollicitatietraining

Beste student, welkom bij deze online sollicitatietraining,

Deze online sollicitatietraining is opgebouwd uit zes stappen en wordt je aangeboden door Qompas en de Ad Forum Juristen Bedrijvendag 2018.

Qompas is het grootste studie en carrièrenetwerk in Nederland. Qompas brengt meer dan 250.000 jongeren rondom het moment van carrièrekeuze en loopbaan oriëntatie samen met top werkgevers, branches en beroepen. Zo verbinden zijn talent met nieuwe uitdagingen.

In de tekst wordt, per stap, verwezen naar de online SollicitatieTools van Qompas. Door de stappen te volgen en de interactieve tools te gebruiken ben je verzekerd van een goede oriëntatie op de arbeidsmarkt en een optimale voorbereiding op het sollicitatieproces. Je zult merken dat je je eenmalig moet registreren om gebruik te kunnen maken van de tools. Dit is eenvoudig en in een handomdraai gebeurd!

De eerste stap op weg naar jouw carrière is de zelfanalyse. Houd jezelf een spiegel voor en vraag je af wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Onze tips en tests helpen je hierbij!

Stap 1: Zelfanalyse

Netwerken is essentieel bij het zoeken naar een passende baan.
Maar hoe ga je effectief te werk? en hoe zorg je voor een onvergetelijke indruk? Hier vind je de tips!

Stap 2: Netwerken

Heb je een interessante vacature gevonden, dan begint het sollicitatieproces! Je cv is hierbij het belangrijkste document. Hier vind je adviezen en voorbeelden!

Stap 3: Je CV

Hebben jouw cv en motivatiebrief de werkgever overtuigd? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Hier vind je alle tips om te bewijzen dat jij de beste kandidaat bent!

Stap 4: Sollicitatiegesprek voorbereiden

Bij veel sollicitaties hoort een assessment. Aan de hand van allerlei testen en rollenspelen wordt objectief bepaald of jij geschikt bent voor de baan. Hier vind je alle tips!

Stap 5: Assessment voorbereiden

De laatste stap van de sollicitatie- procedure is het arbeidsvoorwaarden- gesprek. Dit is doorgaans meer dan een formaliteit. Je hebt zelf ook wat in te brengen! Hoe ga je slim te werk?

Stap 6: Arbeidsvoorwaarden voorbereiden